صفحه اصلی   بیشتر   مادرها و پدرها بخوانند   تغذیه کودکان را جدی بگیرید!

تغذیه کودکان را جدی بگیرید!


رژیم غذایی سرشار از ویتامین ها و موادمغذی می تواند در تامین نیازهای تغذیه ای کودکان برای رشد موثر باشد؛ زیرا ویتامین ها نقش مهمی در رشد سالم دارند. همچنین یک رژیم سرشار از خوراکی های فاقد ارزش غذایی توانایی تامین مواد مغذی موردنیاز مغز برای عملکرد سالم انتقال دهنده های عصبی را ندارد و این امر می‌تواند موجب تغییر حالات روحی شود.

به گزارش بهداشت نیوز، رژیم غذایی سرشار از ویتامین ها و موادمغذی می تواند در تامین نیازهای تغذیه ای کودکان برای رشد موثر باشد؛ زیرا ویتامین‌ها نقش مهمی در رشد سالم دارند. همچنین یک رژیم سرشار از خوراکی‌های فاقد ارزش غذایی توانایی تامین موادمغذی موردنیاز مغز برای عملکرد سالم انتقال دهنده‌های عصبی را ندارد و این امر می‌تواند موجب تغییر حالات روحی شود. بنابراینبهبود تغذیه کودکان و پیروی از یک برنامه غذایی سالم و متعادل می تواند به ایجاد ثبات حالات روحی، بهبود حافظه و یادگیری در کودکان و همچنین رشد سالم کمک کند.


موادغذایی مفید

بهبود تغذیه کودکان و پیروی از یک رژیم سرشار از موادمغذی می تواند باعث ایجاد روحیه ی خوب در کودکان شود. مصرف کربوهیدرات های پیچیده مانند نان و پاستای تهیه شده از گندم کامل، کراکرهای غلات کامل، برنج قهوه ای و جودوسر می تواند به آرامش کودکان کمک کند، زیرا این موادغذایی باعث ایجاد نوسانات زیادی در قند خون نمی شوند.

موادغذایی که موجب آزاد شدن دوپامین (یک ماده شیمیایی در مغز مرتبط با احساس خوشحالی) می‌شوند، در صورت استفاده ی منظم می‌توانند در کمک به بهبود حالات روحی کودکان مفید باشند. بنابراین مصرف موادغذایی مانند شکلات، موز، شیر، مرغ و سبزیجات برگ سبز انتخاب خوبی محسوب می‌شوند.

براساس گزارش دانشگاه ایالتی تنسی در ایالات متحده، کودکان مبتلا به حملات خفیف افسردگی ممکن است کاهش علائم را با مصرف کافئین تجربه کنند. همچنین افزایش دریافت اسیدفولیک، اسیدهای چرب امگا ۳ و سلنیوم می تواند از بروز حس افسردگی در کودکان جلوگیری کند. از منابع غذایی این موادمغذی می توان به ماهی تن، سالمون، اسفناج و دانه های گل آفتابگردان اشاره کرد.


موادغذایی مضر

موادغذایی محتوی نمک، شکر یا قند و چربی می توانند با ایجاد حالات روحی بد در کودکان همراه باشند. همچنین برخی از کودکان نسبت به مصرف موادغذایی ناسالم آسیب پذیرتر هستند.

به طور کلی موادغذایی مضر شامل فست فود، نوشابه، آبنبات، کلوچه ها، چیپس و غذاهای منجمد است. این موادغذایی اغلب حاوی کربوهیدرات های تصفیه شده می باشند که با آزاد کردن هورمون های استرس بیشتر باعث عدم تعادل در حالات روحی کودکان می شوند.

تغییرات رژیم غذایی کودکان ممکن است در کمک به بهبود آشفتگی های روحی موثر باشند، اما جایگزینی برای درمان های دارویی به حساب نمی آیند. براساس گزارش انستیتوی ملی سلامت در ایالات متحده، محدود کردن میزان مصرف قند، افزودنی ها و نگهدارنده های غذایی در کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه یا ADHD ممکن است با فوایدی برای حالات روحی آنها همراه باشد.


بیماری هایی مرتبط با تغذیه کودکان


چاقی

براساس آکادمی روانپزشکی کودک و نوجوان امریکا، تقریبا بین ۱۶ تا ۳۳ درصد از کودکان در ایالات متحده چاق هستند. کودکان زمانی چاق محسوب می شوند که وزن آنها ۲۰ درصد بیشتر از وزن طبیعی براساس سن و قد است. دریافت کالری بیشتر از میزان کالری سوزانده شده با چاقی همراه خواهد بود. براساس مجله طب اطفال امریکا، فست فود میزان کالری و چربی بالایی داشته به طوریکه مصرف آن با چاقی همراه است. به عنوان نمونه یک برگر حاوی ۶۷۰ کالری و ۳۹ گرم چربی بوده که براساس سازمان غذا و داروی امریکا این میزان کالری و چربی با توجه به میزان مصرف توصیه شده روزانه برای یک وعده غذایی بسیار بالا به حساب می آید.


مشکلات قلبی

میزان بالای چربی و کلسترول در بیشتر فست فودها با مشکلات قلبی از جمله فشارخون بالا، بیماری قلبی، کلسترول بالا، سکته و حمله قلبی در ارتباط است. کودکان چاق بیشتر مستعد ابتلا به فشار خون بالا هستند، که البته می توان گفت این شرایط خطرناک بدون نشانه بوده و در صورت عدم درمان می تواند منجر به بیماری قلبی شود.

همچنین کلسترول بالا که به دلیل تجمع بیش از حد چربی در رگ ها ایجاد می شود، در صورت بی توجهی و عدم درمان با سکته همراه خواهد بود. براساس مرکز پیشگیری و کنترل بیماری ها در امریکا، ازهر ۵ نوجوان امریکایی یک نفر کلسترول بالا دارد. لازم به ذکر است که میزان چربی اشباع شده در بسیاری از فست فودها می تواند دلیل کلسترول بالا باشد.


دیابت

دیابت یک اختلال متابولیک است. در این بیماری توانایی تولید هورمون انسولین در بدن از بین می‌رود و یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمی‌تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد. مصرف بالای قند عاملی موثر در پیشرفت دیابت است.

اکثر فست فودها حاوی درصد بالایی قند بوده که بسیار بیشتر از میزان مصرف روزانه توصیه شده برای یک وعده غذایی است. براساس مطالعات، ۵۹ درصد از فست فودهایی که کودکان مصرف می کنند، فاقداستانداردهای غذایی CSPI می باشد.همچنیناسنک های شیرین و کلوچه ها فاقد موادمغذی مورد نیاز بدن بودهبه طوریکه بسیاری از این موادغذایی سرشار از قند است و خطر ابتلا به دیابت را در کودکان افزایش می دهد.

منبع: کانون




لطفا به قوانین نشر محتوا در فضای مجازی احترام گذاشته و از انتشار مجدد این فایل ها خودداری کنید.

بازدید : 518
شنبه 29 خرداد 1400 ساعت : 8:01 ق.ظ

نظرات

کد امنیتی رفرش

407
مطلب
+ 22
افراد آنلاین
+2,358
بازدید امروز
3,293
بازدید دیروز
79,726
بازدید ماه
3,175,052
بازدید کل
شنبه 29 اردیبهشت 1403
تقویم روز